Woensdag 3 augustus

Van welke Amerikaanse natuurdichter zijn de volgende honderd jaar oude regels?

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I—
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference

***

Frost The Road not takenHet zijn de slotregels van het gedicht ‘The Road Not Taken’ van viervoudig Pulitzer-winnaar Robert Frost (1885-1963). Het gedicht, over een man die op een tweesprong moet beslissen welke kant hij opgaat, verscheen 101 jaar geleden in het tijdschrift Atlantic Monthly en geldt als een van de beroemdste uit de Amerikaanse literatuur. Acht jaar later publiceerde Frost, die van het weer en het landschap van New England zijn belangrijkste motief maakte, een ander beroemd symbolisch gedicht over een bos. In ‘Stopping by Woods on a Snowy Evening’ moet een man kiezen tussen zijn verantwoordelijkheden en het genoegen dat hij beleeft aan de natuur. Het zestienregelige gedicht eindigt met een geladen strofe:

Robert FrostThe woods are lovely, dark, and deep,
But I have promises to keep,
And miles to go before I sleep,
And miles to go before I sleep.

 

 

 

Advertenties

One thought on “Woensdag 3 augustus

  1. Fijn, om op deze manier een dichter te leren kennen waarvan ik het bestaan niet kende. Ik heb beide gedichten opgezocht en direct afgeprint. De stijl van Frost doet me heel erg denken aan W.B. Yeats, waar ik een grote fan van ben. Een ontdekking!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s