Dinsdag 1 maart

Vanaf vandaag in de winkel: de Boekenweekeditie van De duivelskunstenaar, mijn zoektocht naar de overblijfselen van de mysterieuze Doctor Faust (ca 1480-1540).

***

“Hij is ambitieuzer dan Icarus, tragischer dan Madame Bovary, intrigerender dan Heathcliff, daadkrachtiger dan Robinson Crusoe en romantischer dan de Graaf van Monte-Cristo. En wat hem nóg bijzonderder als literaire held maakt, is dat hij echt heeft bestaan.”

Steinz Duivelskunstenaar[tekst van de achterflap]

Dodenbezweerder, sterrenwichelaar, alchemist — Johannes Faust was van alle markten thuis. Maar het was zijn pact met de duivel dat hem tot een van de geliefdste personages in het theater en de literatuur maakte.
Een levenslange fascinatie voor de Duitse magiër zette Pieter Steinz aan tot een reis door de tijd en door Europa, op zoek naar de ziel van Faust.
Wat weten we over zijn leven? In welke Nederlandse kastelen spookte hij rond? Waarom lieten zo veel schrijvers en kunstenaars zich door hem inspireren? Hoe werd hij misbruikt door dominees, patriotten, communisten en nazi’s? En wat heeft hij ons vandaag de dag nog te zeggen?

‘Een gedegen en goed geschreven boek, dat voor een belangrijk deel reisreportage is.’ de Volkskrant *****

‘Aanstekelijk en handzaam.’ Het Parool ****

Pieter Steinz: De duivelskunstenaar — De reis van doctor Faust door 500 jaar cultuurgeschiedenis. Prometheus, 248 blz. € 15,-

 

Advertenties

2 thoughts on “Dinsdag 1 maart

  1. Wat heerlijk Pieter dat je ondanks al de ellende van ALS of misschien wel mede dankzij de ALS nog zoveel moois kan produceren. Bij een drukke baan zou dat deel van je grote talent minder ruimte hebben gekregen. Bij de ontroerende en indrukwekkende presentatie van je boek over Europa in Paradiso wisten we niet hoeveel tijd je nog had, maar de afgelopen 2 jaren hebben bewezen dat we nog heel veel van je konden verwachten. Ik wens je toe dat je nog ruim de tijd krijgt om de geest te laten waaien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s