Woensdag 10 februari

Aswoensdag
Van welke Amerikaanse, later Britse dichter zijn de volgende regels?
Teach us to care and not to care
Teach us to sit still.

***

Eliot Ash WednesdayDe strofe komt meermaals voor in het gedicht ‘Ash Wednesday’ van T.S. Eliot (1888-1965). Het was het eerste lange gedicht dat de in Amerika geboren en in 1927 genaturaliseerde modernist schreef na zijn toetreding tot de Anglicaanse kerk. Het in zes stukken verdeelde gedicht, dat in 1930 werd gepubliceerd, beschrijft het streven naar God van iemand die voorheen ongelovig was en wordt daarom ook wel Eliots conversion poem genoemd. De woorden ‘Teach us to sit still’ werden door de romancier Tim Parks in 2009 gebruikt als titel voor zijn non-fictieboek over de zegeningen van meditatie.

Advertenties

3 thoughts on “Woensdag 10 februari

 1. L.S, Gisteren met veel bewondering gekeken naar de uitzending van DWDD. In dit programma altijd al veel aandacht voor culturele zaken; gelukkig maar!! Maar gisteren de uitzending die Pieter Steinz had ingevuld van een ontroerend niveau – geschiedenis(Libië), literatuur(dochter), muziek(opera), humor, the Beatles etc. Heel veel dank voor al deze mooie momenten en heel veel sterkte en liefde gewenst!!! Hartelijke groet, Jan van Ark Verstuurd vanaf mijn iPad

  • Een uitzending van DWDD om te koesteren. Heel veel dank aan de heer Steinz voor de samenstelling. Een mooi moment.
   En het boek ga ik zeker kopen. Ik ben dan al wel 60 jaar aan het lezen, maar ik wil wel eens weten wat ik,gemist heb.
   Hartelijke groet en dank u wel.
   Rosaline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s