Maandag 4 januari

Festa del Tricolore (Dag van de Italiaanse Vlag)
75 jaar geleden verscheen De nadagen van van Pilatus van S. Vestdijk. De roman over de belevenissen van Pilatus en Maria Magdalena in de jaren na de kruisiging van Jezus, speelt zich af in Rome. Schreef Vestdijk nog andere ‘Italiaanse’ romans?

***

Vestdijk Leeuw en zijn huidJazeker, drie: Het schandaal der blauwbaarden (1968), waarin een Nederlandse schrijver samen met twee academici uit Italië en Amerika wegloopt uit een saai congres om zich te verdiepen in de geschiedenis van San Gimignano, het Toscaanse stadje van de zeventig torens; De filmheld en het gidsmeisje (1968), dat zich afspeelt in Italiaans Tirol; en De leeuw en zijn huid (1967), een historische roman die zich afspeelt in eind-achttiende-eeuws Venetië.

 

Advertenties

3 thoughts on “Maandag 4 januari

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s