Made in Europe krijgt een zusje

Twee jaar geleden ging op dit adres de blog Made in Europe van start, het verzamelpunt van de artikelen die ik over de cultuur van Europa had geschreven en nog zou schrijven. Nadat in maart van dit jaar de boekuitgave van Made in Europe was verschenen, heb ik successievelijk alle grote en kleine hoofdstukken uit het boek op de website gezet, alsmede nieuws dat met de Europese iconen of met de boekuitgave te maken had. Nu, na 260 blogposts, is het tijd voor iets nieuws.

Steinz Gids losHalf februari verschijnt bij uitgeverij Nieuw Amsterdam Steinz – Gids voor de wereldliteratuur in 416 schrijvers, 104 meesterwerken, 26 one-book wonders, 52 boekwebben, 26 thema’s, 26 quizzen en 52 landkaarten. Ter aankondiging van dit nieuwe boek, niet over de Europese cultuur maar over de wereldliteratuur, verandert het Made in Europe-blog per 1 januari 2015 in een literaire kalender (almanak, zo u wilt), met als het even kan elke dag een terugblik op een schrijver of een bekend literair werk. Via de bijbehorende Twitteraccount, werktitel VitamineL, wordt ook de vinger aan de pols van de hedendaagse literatuur gehouden. Vanzelfsprekend blijven alle eerdere blogs over kunst en cultuur bewaard; zij zijn via elke zoekmachine te vinden met de tags Made in Europe en het onderwerp naar keuze.

Omslag Steinz achterplatBeleef het komend jaar met de blog ‘Kalender van de Wereldliteratuur’, en vier de jubilea van onder meer de schrijvers F. Bordewijk, Ronald Giphart, Khaled Hosseini, Somerset Maugham, Erwin Mortier, J.K. Rowling, Heleen van Royen, Junichiro Tanizaki, Saul Bellow, Rudyard Kipling en Anthony Trollope, alsmede de boeken The Painted Bird, Stoner, Terug naar Oegstgeest, The Thirty-Nine Steps, Titaantjes, Alice in Wonderland en De la Terre à la Lune.

Meer informatie volgt, de komende week op dit adres.

Advertenties

2 thoughts on “Made in Europe krijgt een zusje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s