Chartres revisited

In The New York Review of Books schreef Martin Filler hoe geschokt hij was toen hij bij zijn recente bezoek aan de kathedraal van Chartres geconfronteerd werd met de rigoureuze restauratie van het interieur. Vooral het priesterkoor, met zijn marmerachtige beschilderingen, en de witgeverfde pilaren en gewelven waren hem een doorn in het oog. Fillers artikel (‘A Scandalous Makeover at Chartres’), dat stelt dat het beroemde glas-in-lood van Chartres in het nieuwe interieur minder tot zijn recht komt, is een eye-opener voor iedereen die geïnteresseerd is in de schijnbaar tijdloze schoonheid van gotische kathedralen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s