Het zwarte vierkant en het Russische ei

Twee iconen uit Made in Europe zijn tegelijkertijd onderwerp van een tentoonstelling in het Drents Museum: Kazimir Malevitsj en het Fabergé-ei. Van Malevitsj wordt dit keer het figuratieve werk getoond, al is het beroemde Zwarte vierkant (dat ten onrechte doorgaat voor het eerste abstracte non-figuratieve schilderij) ook te zien. Van het juweliershuis Fabergé wordt op Kostbare eieren uit het Tsarenrijk onder meer het Appelbloesem-ei geëxposeerd dat Fabergés rechterhand Michail Perchin in 1901 maakte voor een rijke industrieel. De tentoonstellingen openen morgen voor het publiek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s