Dostojevski in de ondergrondse

Goed nieuws uit Rusland. In de Moskouse metro is het sinds kort mogelijk om gratis klassieke Russische literatuur op je e-reader te zetten. Meer dan 100 romans en lange verhalen uit de negentiende eeuw worden bij wijze van pilot project virtueel beschikbaar gemaakt; daaronder zijn meesterwerken als Gogols Dode zielen, Tolstojs Oorlog en vrede en natuurlijk Aantekeningen uit het ondergrondse van Fjodor M. Dostojevski, naar wie het metrostation Dostojevskaja is genoemd. Op Moskou op sterk water, de dronkemansodyssee-per-trein van Venedikt Jerofejev, zullen we nog even moeten wachten; daar zit nog copyright op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s