Picasso in Hôtel Salé

Het Parijse Hôtel Salé, beter bekend als het Musée Picasso, is na vijf jaar en eindeloos veel trammelant weer opengegaan. Het 17de-eeuwse stadspaleis is gerestaureerd en de zolder is bij de tentoonstellingsruimtes getrokken. Daardoor is nu nog meer van de enorme erfenis die Pablo Picasso aan de Franse staat naliet te zien. Jammer genoeg hangen zijn twee beroemdste werken in het buitenland – Guernica in Madrid en Les demoiselles d’Avignon in New York – maar het Picassomuseum heeft gelukkig wel enkele voorstudies. Voor het belang van Picasso en Guernica: lees het stuk op Made in Europe. Voor Picasso’s aandeel in het kubisme, zie hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s