Pippi geknipt

Zweden in shock: de nationale omroep heeft enkele ‘racistisch overkomende scènes’ uit de beroemde televisiebewerking van Pippi Langkous aan de moderne tijd aangepast. Zo is de vader van Pippi geen ‘negerkoning’ van Taka-Tukaland meer, maar gewoon ‘koning’. Tijd voor een kleine geschiedenis van de beroemde boeken van Astrid Lindgren, die – het is nu eenmaal niet anders – geschreven werden in de jaren veertig van de vorige eeuw, ver voor de dekolonisatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s