Opnieuw Van Eyck, Jan van Eijck

Onder de titel De ontdekking van de wereld wijdt Rijksmuseum Twenthe een tentoonstelling aan Jan van Eyck en zijn tijdgenoten. ‘Twintig 15de- en vroeg-16de-eeuwse werken uit de verzameling van het Antwerpse Koninklijk Museum, van de hand van van Eyck, Van der Weyden, maar ook  Memling, Metsijs, Gerard David en vele anderen – worden aangevuld met hoogtepunten uit de eigen middeleeuwse collectie.’ Een weerzien met de ‘Vlaamse Primitieven’, die vaak Vlaams noch primitief waren: https://pietersteinz.com/2014/03/29/magiers-met-olie-en-eikenhout/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s