The Beatles vs The Bard

Dit plaatje werd gisteren rondgetwitterd; ik had het nog nooit gezien: de Beatles in Shakespeareaanse kostuums. Het blijkt een publiciteitsfoto voor een Shakespeare-special die door de BBC ter gelegenheid van de 400ste verjaardag van de Bard werd uitgezonden. Op (merkwaardig genoeg) The Leonard Cohen Online Journal is ook een still te zien van de Beatles die een scène uit A Midsummer Night’s Dream naar hun hand zetten. De bijbehorende video is jammer genoeg niet in ons land te bekijken. Wie de site in Groot-Brittannië aanklikt, ziet Paul als Pyramus, John als Thisbe, Ringo als Leeuw en George als Moonshine. Shakespeare en de Beatles — a clash of European icons.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s