Steeds slimmer?

Geestig reclamespotje van LOI zag ik gisteren. Een snelle jongen probeert zich onder een parkeerboete uit te lullen door zijn kennis van schilders en componisten te etaleren. Hij wordt afgetroefd door een parkeerwachter die hem confronteert dat Jan van Eyck ‘een Belg’ is. Pay off: ‘Nederland wordt steeds slimmer’. Maar natuurlijk bestond België nog niet in de tijd van de Vlaamse meester: de Lage Landen, boven en onder de Schelde, waren onderdeel van het hertogdom Boergondië. En waarom hebben wij straten vernoemd naar Jan van Eyck? Lees het in dit artikel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s