De Award met de lange naam

De serie, de blog en het boek Made in Europe hebben vandaag een Speciale Vermelding gekregen van de jury van de Helena Vaz da Silva European Award 2014. De Grand Prix gaat naar de Turkse schrijver Orhan Pamuk ‘voor het tot leven brengen van Europese waarden en idealen’; een Speciale Prijs werd toegekend aan de Portugese kunsthistoricus José-Augusto Franca ‘voor het vergroten van het bewustzijn van de waarden van cultuur en kunst in Europa’.

De tuin van het Gulbenkian Museum in Lissabon (foto Biblioteca de Arte Fundação Calouste Gulbenkian / WC)

De tuin van het Gulbenkian in Lissabon (foto Biblioteca de Arte Fundação Calouste Gulbenkian / WC)

Uit het persbericht van de jury van de Helena Vaz da Silva European Award 2014: ‘The Dutch journalist Pieter Steinz was granted a Special Mention for creating an original encyclopedia of cultural icons which belong to the DNA of Europe, through the daily newspaper NRC Handelsblad and his blog Made in Europe – The Cultural Icons that Unite Us. “He has identified and brought together over 200 symbols of Europe’s art and heritage which have a major influence in all parts of our continent. We hope that this European recognition will stimulate the translation and broader divulgation of this important work, especially at the time where Europe needs a New Narrative with a stronger cultural dimension,” said the Jury.’

De prijzen worden uitgereikt op 3 oktober in de Gulbenkian Foundation in Lissabon.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s