Euronederlander van het Jaar!

In het Haagse Nieuwspoort kreeg ik gisteravond de EuroNederlander 2014 Award van de Europese Beweging Nederland. Tekst op de glazen standaard (op bijgaande foto rechts, tegen de zwarte achtergrond naast de negen drukken van Made in Europe): ‘Voor zijn bijzondere en constructieve bijdrage aan het Europese debat in Nederland in 2013. Met zijn boek ‘Made in Europe’ heeft hij velen geïnspireerd.’

Ik wil hierbij iedereen hartelijk bedanken die de afgelopen weken op mij gestemd heeft. Het was een nek-aan-nekrace met burgemeester Ferd Crone, namens het team Leeuwarden Culturele Hoofdstad, en Mathieu Seghers, docent Europese geschiedenis en integratie en auteur van de boeken Reis naar het Continent, Nederland en de Europese integratie, 1950 tot heden en Waagstuk Europa.

Advertenties

8 thoughts on “Euronederlander van het Jaar!

 1. Van harte gefeliciteerd. Met regelmaat vallen jouw Europese thema’s op mijn digitale deurmat. Dank voor deze e-documentjes! Altijd leuk om te lezen en informatief!

 2. Hartelijke gelukwensen. Ik heb altijd bewondering voor de eruditie die aan alle beschouwingen ten grondslag ligt. Een verdiende onderscheiding!

 3. Wat een prachtige (h)erkenning.van grote kwaliteit. En in de NRC boekenbijlage na al die weken in de top 10 weer op 2. Alleen vreemd dat er altijd staat dat het boek 352 blz. bevat in plaats van 432. Ik neem aan dat jouw ontroerende en leerzame stukken over Lezen met de spierziekte ALS in de NRC gebundeld zullen worden (ik bewaar ze). Heel blij dat je dat doet, het is mooi maar ook hartverscheurend door de aanleiding.

 4. Hartelijke gelukwensen. Ik was blij, dat ik aanwezig was bij de bekendmaking eergisteravond en dat ik jou zag: een echt navolger van Erasmus.

 5. Beste Pieter,

  Gefeliciteerd met deze verkiezing!!! Trots op je. Op deze manier blijf je wel op maximale kracht doordenderen, het is ongelooflijk.

  Je had overigens gelijk over Gijs’ bonhomie; dat is weer bijgelegd.

  Ik moet gaan slapen, morgen Daan’s kamer verhuizen.

  Veel plezier met Engeland – Italië als je nog zo laat op wilt blijven…

  Roel

 6. Beste Pieter Steinz,

  Wat een prachtige erkenning voor ál die mooie stukken over Europese cultuur.
  Made in Europe ligt naast mijn bed.
  Hou vol!
  Chantal

 7. Beste Pieter
  Vol bewondering volg ik alles wat mij in vervolg op je boek onder ogen komt. Made in Europe is in alle opzichten – ook op het persoonlijk vlak – monumentaal. Van harte gefeliciteerd met de erkenning, Eurolnederlander!
  In alle respect, Ben Bos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s