Van Hals tot Escher

De Boekenweek loopt ten einde. Er resten nog een paar uur voor het kopen van een boek om morgen met Boekenweekgeschenk gratis te reizen. Made in Europe (inmiddels aan zijn vierde druk) is een goede keuze, al was het alleen maar omdat er ook een reiskaart in staat die onder meer langs de Hollandse en Vlaamse verworvenheden uit de beeldende kunst voert. 

***

De basis voor de museumroute door Europa (waarvan hier een detail wordt gereproduceerd) vormen de kunstwerken, stromingen en kunstenaars die ik heb gekozen voor de lijst van 208 verworvenheden uit de geschiedenis van de Europese kunsten. Alle ‘iconen’ van de Europese beeldende kunst worden behandeld in Made in Europe – De kunst die ons continent bindt; sommige in een volledig hoofdstuk (die zijn op deze kaart in het rood aangegeven); andere in kort bestek (die zijn blauw). Goede reis!

Kaart: Pieter Steinz en Rik van Schagen. Uit: Made in Europe

Kaart: Pieter Steinz en Rik van Schagen. Uit: Made in Europe

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s