Wat ga ik doen?

Vanaf 5 januari verschijnt op deze plaats iedere zaterdag een nieuwe aflevering van de serie Made in Europe, over het cultureel DNA van Europa. Met links. leestips, illustraties en filmpjes. Twee keer per week plaats ik op de site ook ‘cultuurvignetten’, essays-in-pilvorm over verworvenheden uit de Europese geschiedenis die de zogeheten groslijst (zie elders op deze blog) niet gehaald hebben maar evengoed belangrijk zijn. Ook zullen het komend jaar bij toepasselijke gelegenheden eerdere afleveringen van Made in Europe de revue passeren, te beginnen op 1 januari wanneer het traditionele Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker het startpunt is voor een bespiegeling over de invloed van de walsen van Strauss.

Advertenties

9 thoughts on “Wat ga ik doen?

 1. Jammer dat de stukken niet meer in de krant verschijnen! Wat zou het leuk zijn als de tot nu toe verschenen artikelen in boekvorm uitgegeven worden! Ik hoop dat daar plannen voor zijn..

  • Mee eens: wegbezuinigd? Hoop ook op bundeling van de reeds verschenen – en nog te verschijnen – bijdragen, maar wel graag met een UITVOERIGE index.

   • Nee, niet wegbezuinigd; de (hoofd)redactie van NRC vond het ‘mooi geweest’. Die bundeling (met extra’s) komt er, wanneer de ontbrekende (33) stukken klaar zijn – en reken maar dat er dan een mooie volledige index bij komt.

   • Wat goed te horen! Houd me op de hoogte van de publicatie.
    Alle goeds en succes met de laatste 33!

 2. En de Wiener Philharmoniker speelde dit jaar ook een instrumentaal stuk uit de 3e acte van Lohengrin, ter ere van het 200e geboortejaar van Wagner!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s